WordPress’de bir web sitesi işletiyorsanız veya bir web sitesini başlatmayı planlıyorsanız, burada WordPress sitelerini hızlandırmak için birkaç önemli nokta bulunmaktadır. Bu teknikler, daha fazla ziyaretçi kazanmanıza ve daha fazla dönüşüm oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Daha fazla ziyaretçi, diğer dönüşüm tekniklerine bağlı olduğu için daha fazla dönüşüm anlamına gelmez, ancak daha fazla dönüşüm şansı güçlü olacaktır.
WordPress hızlandırmak için kolay adımlar

# 1 PHP 7’ye geçin

PHP’nin son istikrarlı sürümü 5.6 idi ve çoğu sunucuda varsayılan PHP yüklemesi olarak kullanılıyordu. En son sürüm, yani PHP 7, PHP 5.6’dan 2 kat daha hızlıdır. PHP 6 yoktur, dolayısıyla herhangi bir karışıklık olmamalıdır. PHP geliştiricileri, PHP 5.4’e kıyasla, saniyede iki kere işlem yeteneğini geliştirerek PHP 7 ile mükemmel bir iş çıkardılar.

PHP 7’ye nasıl yükseltilir

Önce, barındırma sunucunuza kurulu olan mevcut PHP sürümünü kontrol etmeniz gerekir. Bunu yapmak için, NotePad ++ veya başka bir kod düzenleyicisini açın ve aşağıdaki satırı yeni bir dosyaya ekleyin. Bunu .php dosyası olarak kaydedin ve barındırma sunucunuzun kök dizinine yükleyin.

<?php phpinfo(); ?>

Şimdi dosyayı tarayıcıda açın. Sunucunuz hakkında PHP sürümünü de içeren tüm bilgileri göreceksiniz.

Kod düzenleyicisi ve .php dosyasının oluşturulması konusunda emin değilseniz, yüklü olan sürümü edinmek için WordPress phpinfo () gibi bir eklenti kullanabilirsiniz.

PHP sürümünü 5.6 veya 5.5 veya 5.4 olarak bulursanız, PHP 7’ye yükseltmeniz gerekir.

PHP 7’ye nasıl yükseltilir

CPanel işlemlerinden memnunsanız, aşağıdaki işlemlerle başka bir şey yaparak, barındırma sağlayıcınızdan hesabınızı kullanarak PHP’yi yükseltmesini isteyebilirsiniz.

PHP’yi yükseltmek için barındırma sunucunuzun cPanel hesabına giriş yapın. CPanel gösterge tablosunda (dashboard) MultiPHP Yöneticisi’ni bulun. MultiPHP Yöneticisi’ni açın ve siteniz için yüklü olan PHP sürümlerini görebilirsiniz. PHP Sürümü açılır menüsünden PHP 7.0 ‘ı seçin ve Uygula’ yı tıklayın. Bitti!

# 2 Önbellek Eklentisini Kurun

İnternette ücretsiz olarak birçok WordPress önbellek eklentisi mevcut. W3TotalCache tavsiye ediyorum bu işi gerçekten iyi yapıyor. JS, CSS ve HTML’yi sıkıştırır ve küçültür. Google PageSpeed ​​ve YSlow puanlarını geliştirmenize ve sayfaları gerçekten hızlı bir şekilde yüklemenize yardımcı olur.

# 3 Ücretsiz CDN için Jetpack Kurun

Eğer isterseniz cloudflare.com adresinden de ücretsiz CDN hizmeti alabilirsiniz.

# 4 Resimlerinizi Optimize Edin

İyi optimize edilmiş görüntülerin yüklenmesi daha kısa sürer. Yüklemeden önce her görüntüyü en iyileştirme pratiğiniz var. Bunu yapmak için, resim boyutunu kalitesi kaybetmeden% 60’a kadar azaltmak için Kraken.io adlı ücretsiz bir hizmet kullanıyorum. Aynı işlemi önceden yüklenmiş resimlerinize yapmak için, resimleri toplu halde optimize etmek için WP Smush adlı ücretsiz bir eklenti kullanabilir veya birkaç satır kod ekleyerek bunu yapabilirsiniz.

WordPress Resim Dosyalarını Otomatik Optimize Etme

# 5 Lazy Loading Images

Blog makalelerinizde birden fazla resim kullanıyorsanız (bu iyi bir uygulamadır), fazladan medya dosyaları nedeniyle sayfa yükleme süresi artırabilir. Bu tür olumsuz senaryoyu önlemek için, lazy load tekniğini kullanın, bu sayede yalnızca görülebilir görüntüler başlangıçta yüklenecektir. Ziyaretçi sayfayı kaydırmaya başladıktan sonra, diğer resimler birer birer yüklenecektir. Lazy Loading için a3 Lazy Load adlı ücretsiz bir WordPress eklentisi var.

# 6 AMP’yi Yükle

Hızlandırılmış Mobil Sayfalar (AMP), sayfaları daha az kaynak kullanarak mobil cihazlarda hızlı bir şekilde yüklemenin bir yoludur. Google arama sonuçları, AMP işlevselliğine sahip web sitelerinin yanında AMP etiketi ile gösterilir. Sitenizi mobil cihazlarda hızlı hale getirmek için bu eklentiyi yükleyin.

# 7 Değişiklikleri ve Geçici Belleği Sil

Bir WordPress sitesinin hızlandırılması için veritabanı optimizasyonu çok önemlidir. WordPress, yayınlar için otomatik revizyon metni ile birlikte gelir ve bu da veritabanında iyi bir alan alanı tüketir. Düzeltmeler önemlidir, çünkü daha eski içeriği almak istiyor, ancak her yazı için pek çok revizyona sahip olmak kullanılmaz. Sitenizin performansını artırmak ve aynı hızlanma sağlamak için Veritabanı optimizasyon eklentilerini yükleyin.

WordPress Veritabanı Temizleme ve Optimize Etme

# 8 Prefetch DNS İsteklerini Kullanın

DNS önkoşulları, sitenizin yükleme süresini artırır. CDN, Google API, Google Fonts vb. Harici kaynaklardan bazı dosyaları yüklüyorsanız, temanız header.php dosyasını düzenleyin ve aynı şekilde DNS ön getirme satırını ekleyin. Örneğin, Google API’sını DNS prefetch’i olarak eklemek için önce tema şablonunuzun header.php dosyasına aşağıdaki satırı ekleyin.

<link rel="dns-prefetch" href="//fonts.googleapis.com/">

# 9 Yazı Tipi Simgeleri yerine SVG Simgelerini Kullanma

Daha hızlı yükleme süresi için Yazı Tipi Simgeleri (Font Awesome gibi)  yerine SVG Simgelerini kullanmaya başlayın. SVG Simgeleri Yazı Tipi Simgelerinden daha iyidir ve bu karşılaştırma sonucu aynıdır. SVG Simgelerini kendiniz yaratmanın yolunu bulabilir veya sizin için en uygun WordPress temasını seçerken bunu seçebilirsiniz.